БНТснимка: pixabay.comАмериканската армия обяви официално, че изтегля 12 000 войници от

...
БНТснимка: pixabay.comАмериканската армия обяви официално, че изтегля 12 000 войници от
Коментари Харесай

САЩ изтеглят 12 000 военни от Германия

БНТ

фотография: pixabay.com

Американската войска разгласи публично, че изтегля 12 000 бойци от Германия, само че половината от тях остават в Европа. Решението е на президента Доналд Тръмп от предишния месец. То е глоба за Берлин за несъблюдение на уговорките по разноски за защита в НАТО. Тръмп също по този начин упреква един от най-близките съдружници на Вашингтон, че се възползва от страната му в търговията.

Министърът на защитата Марк Еспър показа изтеглянето по метод, който изключва понижаване качествата на НАТО да сдържа Русия след анексията на Крим през 2014-та.

Според шефа на Пентагона част от изтегляните американски бойци ще бъдат предислоцирани в региона на Черно море, а някои краткотрайно и в Балтийските републики. Друга част отиват за непрекъснато в Италия, европейският щаб на американската войска пък се мести от Щутгарт, Германия в Белгия.

Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: Повече не желаеме да бъдем наивници. Съединените щати са употребявани от 25 години, както в търговията, по този начин и в сигурността. Намаляваме силите си в Германия, тъй като не си заплащат сметките. Много просто.

Тръмп съобщи, че ще се разгневи, в случай че се потвърдят разследващите сведения, че Русия е плащала на талибаните да убиват американски бойци в Афганистан.

Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: Русия стана Русия от Съветски съюз поради Афганистан. Загубиха там положение и ужасно доста хора. Не знам за какво ще го вършат, само че в случай че ми кажете, че е по този начин, сигурно ще го взема поради.
Междувременно министър председателите на четири немски провинции приканиха американския Конгрес да блокира решението на Тръмп за военно евакуиране от Германия.

При победа на президентските избори Джо Байдън ще преразгледа този ход на Тръмп, оповестиха от обкръжението на демократа. Пълното изтеглянето на 12 000 бойци ще продължи години.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР